Goldie Hawn


Goldie Hawn

Goldie Hawn vuonna 2011.
Henkilötiedot
Koko nimi Goldie Jeanne Hawn
Syntynyt21. marraskuuta 1945 (ikä 75)
Washington D.C., Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Gus Trikonis (vih. 1969; ero. 1976)
Bill Hudson (vih. 1976; ero. 1982)
Lapset
Näyttelijä
Aktiivisena 1967–
Palkinnot

Parhaan naissivuosan Oscar
1969 Kaktuksen kukka

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Goldie Jeanne Hawn (s. 21. marraskuuta 1945 Washington D.C.) on yhdysvaltalainen Oscar-palkittu näyttelijä, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hänet tunnetaan parhaiten menestyneistä komediaelokuvien sarjastaan 1970–1990-luvuilla. Hän sai parhaan naissivuosan Oscar-palkinnon vuonna 1969 elokuvasta Kaktuksen kukka. Hawnin tytär Kate Hudson on myös näyttelijä.

Valikoitu filmografia


  • Kaktuksen kukka (1969)
  • Vapaa kuin perhonen (Butterflies Are Free, 1972)
  • Kovat ratsastajat (The Sugarland Express, 1974)
  • Tyttö Petrovkasta (The Girl from Petrovka, 1974)
  • Shampoo (1975)
  • Hempukka ja hunsvotti (1976)
  • Tyttö joka tiesi liikaa (Foul Play, 1978)
  • Tyttö joka kävi intin (1980)
  • Vanha suola janottaa (1980)
  • Parhaat ystävät (Best Friends, 1982)
  • Menikö taas pieleen? (Protocol, 1984)
  • Villikissat (Wildcats, 1986)
  • Yli laidan (Overboard, 1987)
  • Kuin lintu langalla (1990)
  • Kunnes kuolema erottaa (Deceived, 1991)
  • Strippari ja poika (CrissCross, 1992)
  • Kuokkavieras (Housesitter, 1992)
  • Kuolema pukee häntä (1992)
  • Hylättyjen vaimojen kerho (1996)
  • Kaikki sanovat I Love You (Everyone Says I Love You , 1996)
  • Nykistä sekaisin (The Out-of-Towners, 1999)
  • Suhteet sekaisin (2001)
  • Kerran bändäri – aina bändäri (The Banger Sisters, 2002)
  • Snatched (2017)
  • SPF-18 (äänirooli, 2017)

Aiheesta muualla


Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.









Luokat: Yhdysvaltalaiset näyttelijät | Oscar-palkinnon saajat | Golden Globe -palkinnon saajat | Hollywood Walk of Fame | Vuonna 1945 syntyneet




Tiedot vuodesta: 27.02.2021 12:49:20 CET

Lähde: Wikipedia (Tekijät [Historia])    Lisenssi: CC-BY-SA-3.0

Muutokset: Kaikki kuvat ja suurin osa niihin liittyvistä sisustuselementeistä poistettiin. Jotkut kuvakkeet korvattiin FontAwesome-kuvakkeilla. Jotkut mallit poistettiin (kuten ”artikkeli tarvitsee laajennusta”) tai osoitettiin (kuten ”viittaukset”). CSS-luokat joko poistettiin tai yhdenmukaistettiin.
Wikipediakohtaiset linkit, jotka eivät johda artikkeliin tai luokkaan (kuten ”Punaiset linkit”, “linkit muokkaussivulle”, “linkit portaaliin”) poistettiin. Jokaisella ulkoisella linkillä on lisäksi FontAwesome-kuvake. Joidenkin pienten suunnittelumuutosten lisäksi media-säilö, kartat, navigointiruudut, puhutut versiot ja geomikroformaatit poistettiin.

Huomaa: Koska annettu sisältö otetaan automaattisesti Wikipediasta tiettynä ajankohtana, manuaalinen tarkistaminen oli eikä ole mahdollista. Siksi LinkFang.org ei takaa hankitun sisällön paikkansapitävyyttä ja todellisuutta. Jos tiedossa on tällä hetkellä vääriä tietoja tai siinä on virheellinen näyttö, ota rohkeasti yhteyttä ota meihin yhteyttä: sähköposti.
Katso myös: Valmistusmerkintä & Tietosuojakäytäntö.